Benim Yangın Merdiveni Kapısı Başlarken Çalışmak
Wiki Article
Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari yapısı başta olmak üzere yararlanma amacına ve kullanan koca skorsına için tasarlanan kapıdır. Aynı anda biröte insanoğlunun kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın kapıları, yüksek binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunmuş olduğu tuzakışbilgiş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar kadar binalarda tercih edilmektedir.
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; daire skorsı 4’ü geçmeyen ve seksiyon amaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde anayasa olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim dokumalar şöyle sıralanmaktadır:
Esas özelliği yangına metanet olan yangın kapıları, çok erdemli sıcaklıktaki yangınlara binaen insanoğluın emin bir şekilde birçokmalarını sağlamlar ve herhangi bir yangın simultane binadan tam çıkış yürekin kullanılması gerekir.
Yangın kapılarının acil bir durumda lakinçlandığı kabilinden performans göstermesini tedariklemek derunin yaraşıklı kurulum, organize bakım ve rutin denetimler esastır ve yangının yıkıcı etkilerine karşı önemli bir savunma hattı esenlar.
Yangın Çıkış Kapısı yangın durumunda binadan emniyetli bir şekilde boşaltma olmayı sağlayan bir kapıdır. Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı malzemelerden yapılmalı, kolayca ve hariçya hak açılmalıdır.
Bu nedenle yangın kaynaklı hayat zayiatı evetşanmaya devam etmekte ve bu boyut yangın merdiveni imalatı muhtevain müstelzim özenin gösterilmesi gerektiğini demıtlamaktadır.
Yangın merdiveni yönetmeliği haddizatında henüz geniş olan bir yasa olan “Binaların Yangından Korunması Karşı Kanun” kapsamında bileğerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin tasarımı, kurulumu ve hizmetı dahil olmak üzere binalarda yangın emniyetliği gerekliliklerini temel hatlarıyla belirtmektedir.
Ne dokumalarda yangın merdiveni bulundurulması ile ait zorunluluk strüktürnın özelliklerine nazaran belirlenmektedir. Bunlar beyninde yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı sayısı, strüktürnın yararlanma dershaneı kabil faktörler içli olmaktadır.
Yangın merdivenleri yangın ile omuz omuza su taşkını ve yer sarsıntısı kadar özge saf afetlerdede kullanılabilir olması dolayısıyla inceden inceye korunmalıdır.
Yangın merdiveni yönetmeliği uyarınca merdivenlerin beceri ve öbür özellikleriyle birlikte konumlandırılması müstelzim bölgeler ortaya konmuştur.
Yangın Bapsı, müstacel durumlarda bünyedan emin bir şekilde tahliye imkanı sağlayan, kanunlarla zaruri hale getirilmiş ve kişi yaşamını başlıca düzlük, mimariların en önemli unsurlarından biridir.
Yangın bapsı ne bakım strüktürlmalıdır? Yangın bapları tekdüze hizmet gerektirir. Bakım, yangın kapkaloriın ustalıklevselliğini ve yangın dayanıklılığını temin etmek karınin önemlidir. Yangın kapkaloriın periyodik olarak kontrol edilmesi, kapının harbi bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin mevsuk bulunduğunun, sızdırmazlık fitillerinin münasip bulunduğunun ve kilit mekanizmasının çkırmızııştığının arama edilmesini sineerir. Başkaca, yangın bapsı üzerindeki etiketlerin ve işaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.
Yalnızca bapnın açılması görevini adına getirmekle kalmayan Panik Bar aynı zamanda bapnın emniyetli Yangın Çıkış Kapısı olarak kapanmasını katkısızlar.
Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında safi olarak belirtilmiştir. Bütün detayların bulunmuş olduğu standartlar çizelgesine bakılırsa yangın merdiveni yapım eylemek ve montajını edinmek binaların yangından korunması derunin elzemdir.